EĞLENCELİ DEĞER MASALLARI :DERSLERİ HİKAYELERLE ÖĞRENİYORUZ

EĞLENCELİ DEĞER MASALLARI :DERSLERİ HİKAYELERLE ÖĞRENİYORUZ/FUN VALUE TALES :LEARNING LESSONS THROUGS  STORİES

25.02.2024 101

Yaratıcı Bir Yaklaşımla Eğitim: Dersleri Hikayelerle Öğreniyoruz Projesi, Azerbaycan ve Sivas'tan Gelen Katılımcılarla Yeniden Canlanıyor!

Eğitimde yeni bir soluk getiren "Dersleri Hikayelerle Öğreniyoruz" projesi, öğrencilerin öğrenme deneyimini dönüştürerek onları büyülüyor. Geleneksel ders anlatımının sıkıcılığını geride bırakan bu proje, öğrencilerin derse olan ilgisini artırarak öğrenme sürecini daha etkili hale getiriyor.

Dersleri Hikayelerle Öğreniyoruz projesi, her dersin bir Hikaye formatında anlatılmasını sağlayarak öğrencilere görsel, işitsel ve duygusal bir deneyim sunuyor. Matematikten tarihe, fen bilimlerinden edebiyata kadar geniş bir yelpazede dersleri hikayeler aracılığıyla keşfetmek, öğrencilerin öğrenme heyecanını artırıyor.

Projenin uluslararası boyutta işbirliğini teşvik etmesi ise dikkat çekici. Azerbaycan'dan bir okulun da katılımıyla, kültürel ve eğitimsel çeşitliliğin projeye kattığı zenginlik ortaya çıkıyor. Bu sayede öğrenciler, farklı kültürleri ve perspektifleri daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar.

Projenin bir diğer önemli yönü ise Sivas'tan gelen katılımcılar. Sivas'tan gelen hocalar, yerel bilgi ve deneyimlerini paylaşarak projeye benzersiz bir boyut kazandırıyorlar. Bu, öğrencilere sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda yerel ve kültürel bir bakış açısı sunuyor.

Projenin kurucularından Seher ALKIŞ, "Dersleri Hikayelerle Öğreniyoruz projesinin sadece bir eğitim projesi olmadığını, aynı zamanda kültürel bir değişim platformu olduğunu vurgulamaktadır. Farklı ülkelerden ve bölgelerden gelen katılımcılar, öğrencilerin küresel perspektif kazanmalarını sağlayarak onları daha donanımlı bir şekilde yetiştirmektedir" diyor.

Dersleri Hikayelerle Öğreniyoruz projesi, eğitimde yaratıcı ve yenilikçi bir yaklaşımın benimsenmesini teşvik ediyor. Öğrencilerin öğrenme sürecine aktif bir şekilde katılmalarını sağlayarak onları sadece bilgiyi ezberlemekle değil, aynı zamanda onu anlamak ve uygulamakla da teşvik ediyor.

Bu heyecan verici proje, eğitimdeki dönüşümü destekleyerek öğrencilerin potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarıyor. Dersleri Hikayelerle Öğreniyoruz, geleceğin eğitiminde yeni bir dönemi müjdeliyor